Woestijn Marokko

 

 

 

 

 

 

 

Woestijn wandelen en yoga

 • Reisduur: 10 dagen
 • Vertrekdatum: 11-03-2018
 • Datum Thuiskomst: 20-03-2018
 • Prijs: vanaf € 950
 • Organisatie en boeken: Reisbureau Maroc Travel in De Zilk NL

 

 

Woestijn wandelen en yoga. Vanuit het magische Marrakech reis je langs de oude karavaanroute naar het zuiden en maak je een echte kamelen-trektocht met overnachtingen in de woestijn. Het is ook mogelijk om op dinsdag in Ouarzazate aan te sluiten bij deze bijzondere reis: 8 dagen € 880,- p/p. Ook is er de mogelijkheid voor extra nachten in Marrakech of een verlenging in Essaouira. Vroegboekkorting t/m 31/12/2017 = € 50,-

 

 • Woestijn wandelen en yoga met een speciale rondreis Zuid Marokko vanuit Marrakech naar de woestijn;
 • Met een rustgevende trektocht met kamelen in ‘the middle of no where’,  dromedarissen zorgen voor het bagagevervoer;
 • 2 nachten in een tentenkamp in de woestijn midden in de natuur zonder verdere voorzieningen (geen toilet / douche) en 2 nachten op een sfeervolle camping met lemen huisjes op de rand van de woestijn;
 • Extra voor wie dat wil: yoga en ontpanningsoefeningen

 

Goed om te weten:

 • het is ook mogelijk om vanaf dinsdag 13 maart in Ouarzazate aan te sluiten bij deze reis.
 • verlenging mogelijk in Marrakech of Essaouira.
 • wil je tijdens de dagen in de woestijn jouw eigen dromedaris leiden en ook berijden, om te voelen hoe het is bovenop zo’n schip te deinen over de golven van de woestijn. Beleef de woestijn als een echte nomade …
  Extra kosten € 75 p/p.
 • Tijdens de reis is het ook mogelijk om te kiezen voor een 1-persoonskamer en een 1-persoonstent: toeslag bij 8 dagen 90 p/p bij 10 dagen € 150 p/p
 • Eigen slaapzak zelf meebrengen.
  Het is ook mogelijk slaapzak en lakenzak te huren voor € 10,- p/p.

 

Programma van dag tot dag

Dag 1

Aankomst vliegveld Marrakech – transfer naar de oude binnenstad

Er zijn diverse mogelijkheden om (direct) naar Marrakech te vliegen. Bij aankomst op vliegveld Marrakech is de transfer naar de oude binnenstad inbegrepen; ongeacht het tijdstip van aankomst van uw vlucht. Ook als u eventueel 1 of meerdere dagen eerder in Marrakech wilt arriveren. Verblijf in Marrakech is in een sfeervol, kleinschalige Riad hotel in de oude, ommuurde binnenstad van Marrakech. Riad betekent tuin in het Arabisch – en het zijn feitelijk oude herenhuizen rondom een binnenkoer die nu zijn omgetoverd tot leuke hotels. ’s Avond gaan we natuurlijk een kijkje nemen op het bijzondere plein Jemaa el Fna waar het elke avond een waar spektakel is met verschillende straatartiesten en eetstalletjes.

Dag 2

Transfer over de Hoge Atlas – de karavaanroute naar Aït Benhaddou

Vandaag gaan we op weg naar de woestijn. Daar nemen we de tijd voor net als de oude karavanen van vroeger. Een kronkelige bergweg brengt ons eerst omhoog naar de Tizi-n-Tichka pas. Let op – hier kan het flink waaien en koud zijn. Vanaf daar dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis voor een van sultans. Langs de route waar vroeger de karavanen langs trokken reizen we in een rustig tempo verder naar het Kasbah dorp Aït Benhaddou. Hier nemen we intrek in een sfeervol hotel nabij de oude Kasbah.

 

 

Dag 3

Bezoek en wandeling bij Aït Benhaddou

Een hele dag hebben we de tijd om te genieten van de prachtige omgeving. ’s Morgens maken we eerst een mooie wandeling in de omgeving. Claire Piters zorgt ook op onverwachte momenten voor eenvoudige ontspannings-oefeningen om het hier en het nu nog beter te beleven. Met de lunch arriveren ook de deelnemers die direct naar Ouarzazate vliegen. ’s Middags hebben we dan alle tijd om gezamenlijk het oude Kasbah dorp te bezoeken. Dit oude lemen vestiging dorp ligt prachtig tegen een heuvel aangebouwd en is ondertussen Unesco monument.

 

Dag 4

Excursie Drâavallei – op weg naar de woestijn

Om bij de woestijn te komen moeten we eerst nog de bergketen van de Anti Atlas oversteken. Om te arriveren in de vallei van de rivier de Drâa die we blijven volgen. In Zagora maken we natuurlijk een foto van de mooie bewegwijzering: 52 dagen met de kameel naar Tombouctou. Wij rijden nog een eindje verder en in de loop van de middag komen we aan op onze ‘luxe camping’ in een mooi oasis aan de rand van de woestijn. Hier verblijven in traditionele lemen huisjes waar gastenkamers in zijn gemaakt. De douches en sanitair zijn hier gemeenschappelijk; zoals op een camping.

 

Dag 5

Kamelentocht door de woestijn

Een complete dag in de stilte van de woestijn.
Wandelen door de prachtige natuur, een heerlijke picknick lunch en ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil. Wat heeft een mens nog meer nodig om helemaal tot rust te komen.
’s Avonds maken we bivouac midden in de woestijn.

 

Dag 6

Kamelentocht door de woestijn

Als een echte karavaan trekken we vandaag verder door de stilte van de woestijn. U zult verbaasd zijn hoe zelfs te voet het landschap nog een enorme variatie kent. En wat is het in alle eenvoud heerlijk genieten van een picknick lunch in ‘the middle of no where’.

 

Dag 7

Kamelentocht door de woestijn

Voor wie vandaag wil genieten van de laatste zonsopgang in de woestijn moet vroeg op. Het mooiste moment van de dag. Ook voor een ontspannen yoga oefening nog voor het ontbijt voor wie dat wil. Niets is verplicht. Na het ontbijt – lekker buiten in de ochtendzon – gaan we voor de laatste keer op pad met onze kleine karavaan. Met het ritme van de kamelen deinen we als een schip over de golven van zandheuveltjes om terug te arriveren op de sfeervolle camping met lemen Berberhuisjes tussen de palmbomen. De douche hier hebben we nu wel verdiend. Wat een prachtige plek om ’s avonds voor de laatste keer van een prachtige sterrenhemel te genieten

 

Dag 8

Transfer van de woestijn naar Tamnougalte

Rijdend door de vallei van de Drâa rivier met zijn 1000-en wuivende palmbomen nemen we langzaam afscheid van de woestijn en de stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een bezoekje aan het plaatsje Tamegroute dat bekend staat om zijn groene, handgemaakte aardewerk. Er is ook een oude Kasbah met een oude koran bibliotheek. In Tamnougalte verblijven we in een comfortabel en sfeervol Kasbah style hotel.

 

Dag 9

Transfer van de Tamnougalte naar Ouarzazate

In een rustig tempo nemen we nu ook langzaam afscheid van de prachtige vallei van de rivier de Drâa. Via de grillige pas Tizi-Tinififft klimmen we over de Anti Atlas bergen heen. In Ouarzazate komen we weer terug in het stadse leven. Dat zal even wennen zijn.

 

Dag 10

Transfer naar vliegveld Ouarzazate of Marrakech

Reizigers die vanaf Ouarzazate vliegen gaan vanaf hier direct naar het vliegveld.
De anderen hebben nog een mooie rit over de Hoge Atlas waar wederom de hoge pas Tizi-n-Tichka moet worden overgestoken. Met prachtige uitzichten op het Atlas gebergte.
Afhankelijk van de tijd van je vlucht heb je nog een extra nacht in Marrakech nodig. Dan heb je ook nog tijd voor een laatste bezoek aan het plein Jemaa el Fna of het inkopen van de laatste souvenirs.