Woestijn Marokko

 

 

 

 

 

 

 

Woestijn wandelen en yoga, Maroc Travel NL

Woestijn wandelen en yoga. Vanuit het magische Marrakech reis je langs de oude karavaanroute naar het zuiden en maak je een 5 daagse kamelen-trektocht met overnachtingen in de woestijn. Het is ook mogelijk om in Ouarzazate aan te sluiten bij deze bijzondere reis: 8 dagen €  p/p. Ook is er de mogelijkheid voor extra nachten in Marrakech of een verlenging in Essaouira.

 

 • Woestijn wandelen en yoga met een speciale rondreis Zuid Marokko vanuit Marrakech naar de woestijn;
 • Bewust is gekozen voor Slow Travel, met extra overnachtingen onderweg naar het zuiden. Dagelijks is er ruimschoots tijd voor wandelen, rust, meditatie;
 • Met een rustgevende trektocht met  ‘kamelen’, dromedarissen zorgen voor het bagagevervoer;
 • 4 nachten in een tentenkamp in de woestijn midden in de natuur zonder verdere voorzieningen (geen toilet / douche) en 2 nachten in een sfeervol minidorpje met lemen huisjes aan de rand van de woestijn;
 • Yoga en meditatie

 

Goed om te weten:

 • het is ook mogelijk om in Ouarzazate aan te sluiten bij deze reis.
 • verlenging mogelijk in Marrakech of Essaouira.
 • Tijdens de reis is het mogelijk om te kiezen voor een 1-persoonskamer en een 1-persoonstent: toeslag € 175 p/p
 • Eigen slaapzak zelf meebrengen.
  Het is ook mogelijk slaapzak en lakenzak te huren voor € 10 p/p.

 

Programma van dag tot dag  

Dag 1

Aankomst vliegveld Marrakech – transfer naar de oude binnenstad

Er zijn diverse mogelijkheden om (direct) naar Marrakech te vliegen. Bij aankomst op vliegveld Marrakech is de transfer naar de oude binnenstad inbegrepen; ongeacht het tijdstip van aankomst van uw vlucht. Ook als u eventueel 1 of meerdere dagen eerder in Marrakech wilt arriveren. Verblijf in Marrakech is in een sfeervol, kleinschalige Riad hotel in de oude, ommuurde binnenstad van Marrakech. Riad betekent tuin in het Arabisch – en het zijn feitelijk oude herenhuizen rondom een binnenkoer die nu zijn omgetoverd tot leuke hotels. ’s Avonds gaan we natuurlijk een kijkje nemen op het bijzondere plein Jemaa el Fna waar het elke avond een waar spektakel is met verschillende straatartiesten en eetstalletjes.

 

Dag 2

In de ochtend verkennen we gezamenlijk Marrakech. De medina, souks, het Bahia paleis. De middag is vrij te besteden.


Dag 3

Transfer over de Hoge Atlas – de karavaanroute naar Aït Benhaddou

Vandaag gaan we op weg naar de woestijn. Daar nemen we de tijd voor net als de oude karavanen van vroeger. Een kronkelige bergweg brengt ons eerst omhoog naar de Tizi-n-Tichka pas. Let op – hier kan het flink waaien en koud zijn. Vanaf daar dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis voor een van sultans. Langs de route waar vroeger de karavanen langs trokken reizen we in een rustig tempo verder naar het Kasbah dorp Aït Benhaddou. Hier nemen we intrek in een sfeervol hotel nabij de oude Kasbah.

 

Dag 4

Bezoek en wandeling bij Aït Benhaddou

In de ochtend genieten we van de prachtige omgeving en bezoeken het oude Kasbah dorp. Dit oude lemen vestigingdorp ligt prachtig tegen een heuvel aangebouwd en is ondertussen Unesco monument.

 

Excursie Drâavallei – op weg naar de woestijn

Om bij de woestijn te komen moeten we eerst nog de bergketen van de Anti Atlas oversteken, wat geen straf is, want de uitzichten zijn overweldigend mooi.
Zo arriveren we in de vallei van de rivier de Drâa die we blijven volgen. In Zagora maken we natuurlijk een foto van de mooie bewegwijzering: 52 dagen met de kameel naar Tombouctou.

Overnachting in Zagora, de palmenstad en: poort naar de woestijn!.


Dag 5

 

We rijden nog een eindje verder, lunchen weer op een mooie plek (gevarieerde picknicklunch), waar ook tijd is voor meditatie en rust, en aan het einde van de middag komen we aan op onze ‘luxe camping’ in een mooie oase aan de rand van de woestijn. Heel stil is het hier al … En: er is (heel waarschijnlijk) geen wifi! We verblijven in traditionele lemen huisjes waarin gastenkamers zijn gemaakt. De douches en sanitair zijn hier gemeenschappelijk; zoals op een camping.

 

Dag 6

Kamelentocht door de woestijn

Een complete dag in de stilte van de woestijn.
Wandelen door de prachtige natuur, een heerlijke picknick lunch en ontspannen yoga oefeningen.
’s Avonds maken we bivouac midden in de woestijn.

Dag 7, 8,  9,

Kamelentocht door de woestijn

Als een echte karavaan trekken we verder door de stilte van de woestijn. U zult verbaasd zijn hoe zelfs te voet het landschap nog een enorme variatie kent. En wat is het in alle eenvoud heerlijk genieten van picknick lunch en avondeten in deze uitgestrekte stille wereld.

Dag 10

Kamelentocht door de woestijn

Wie vandaag wil genieten van de laatste zonsopgang in de woestijn moet vroeg op. Het mooiste moment van de dag. Ook voor een ontspannen yoga oefening nog voor het ontbijt voor wie dat wil. Niets is verplicht. Na het ontbijt – lekker buiten in de ochtendzon – gaan we voor de laatste keer op pad met onze kleine karavaan. Met het ritme van de kamelen deinen we als een schip over de golven van zandheuveltjes om in de middag terug te arriveren op de sfeervolle camping met lemen Berberhuisjes tussen de palmbomen. De douche hier hebben we nu wel verdiend. Wat een prachtige plek om ’s avonds voor de laatste keer van een prachtige sterrenhemel te genieten.


Dag 11

 

Excursie onderweg naar sfeervol Kasbah hotel

Rijdend door de prachtig groene vallei van de Drâa rivier met zijn 1000-en wuivende palmbomen nemen we langzaam afscheid van de woestijn en de stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een bezoek aan het plaatsje Tamegroute dat bekend staat om zijn groene, handgemaakte aardewerk. Er is ook een oude Kasbah met een oude koran bibliotheek.

We overnachten in Tamnougalte, waar we verblijven in een comfortabel en sfeervol Kasbah style hotel.

 

Dag 12

 

 


Via de grillige pas Tizi-Tinififft klimmen we over de Anti Atlas bergen heen.
Zo mogelijk rijden we weer door de Oumnilla vallei en maken in de  indrukwekkende kloof  een wandeling.

In Ouarzazate komen we weer terug in het stadse leven. Dat zal even wennen zijn.

 

 

Dag 13

Transfer naar vliegveld Ouarzazate of Marrakech

Reizigers die vanaf Ouarzazate vliegen gaan vanaf hier direct naar het vliegveld.
De anderen hebben nog een mooie rit over de Hoge Atlas waar wederom de hoge pas Tizi-n-Tichka moet worden overgestoken. Met prachtige uitzichten op het Atlas gebergte.