Over mijzelf en mijn werk

 

Toen ik bijna 25 was, ging ik in Aken werken.
Het was een avontuur, werken in het buitenland, en ik genoot ervan. Wel wist ik al in de allereerste week dat het tijdelijk zou zijn, dat ik zeker iets anders ging doen met mijn leven, iets niet-commercieels.

En zo gebeurde ook na enkele jaren.
In 1996 startte mijn praktijk voor Yoga en Ontspanningsmassage, waarin mijn werk zou uitgroeien tot Intuïtieve Yoga en Helende Massage.


De YOGA brengt je diep in jezelf, waar je volgende stap zich laat voelen, en ook jouw grote kracht en  jouw motivatie om die stap te gaan zetten.
Ik heb deze Yoga zelf ontwikkeld, en liet mij daarbij steeds leiden door wat ik diep van binnen kon voelen. Al sinds mijn vroege jeugd geniet ik van dit contact met mijn binnenste.
In die vroege tijd zijn wel verwondingen ontstaan, zoals in meer of mindere mate bij iedereen het geval is. Ze hebben invloed gehad op mijn leven, én richting aan mijn werk gegeven, dat hierdoor o.a. 'innerlijk kind werk' mag heten. 

De Helende MASSAGE mag ik geven ook aan zeer gevoelige mensen. Mensen die enkel  aangeraakt willen worden als iemand zijn/haar eigen energie volledig bij zichzelf houdt. Dit is niet vanzelfsprekend, er gebeurt gemakkelijk een vermenging.
Alles begint bij de juiste houding van de masseur: voortdurende afstemming op degene die de massage ontvangt.

 

Eind jaren '90 volgde ik gedurende 3 jaren Dans en Beweging bij Katrien de Waele, in Gent en Leuven.

De opleiding Synergene Massage (therapie) bij Ad Zeeuwen in Amsterdam deed ik 2 jaren, rond 2000. Na de jaartraining Integratieve Massage.
Ook rondde ik een 3-jarige Yoga Opleiding af.


Met veel plezier ben ik mantelzorger van mijn vrolijke, bejaarde moeder.