Herbronnen, met Mild Reinigen met smakelijke maaltijden 

Licht reinigen, weinig hongergevoel.

Nieuwe datum in september/oktober 2024

 

 

Fijn, reinigen!
Versoberen, en zo veel gemakkelijker keuzes maken
en prioriteiten stellen,
gezond zijn, helder in het hoofd, krachtig in het lichaam.

Als we een reinigingskuur doen, krijgt het lichaam de kans om zich te ontdoen van wat zich er teveel in verzameld en vastgezet heeft.

De kuur kan gedaan worden in alle seizoenen, de milde kuur die wij in deze folder aanbieden, kan ook in de winter plaatsvinden.

 

Reinigen geeft het lichaam rust, en ook je hoofd, het denken wordt helder.

Vaak geeft zuiveren ook meer energie: de energie die overblijft omdat de spijsvertering veel lichter wordt.

 

De kuur

We doen een heel milde vastenkuur, eigenlijk is het vooral: zuiver eten,

d.w.z. geen genotmiddelen, alleen werkelijke voeding: zilvervliesrijst en groente of groentesoep, enkele (smakelijke! en niet kleine) porties per dag.

 

Enkele dagen voorbereidingstijd is voldoende (wat minder eten, gezond, koffie afbouwen kan in ca. 1 week, bouw ook suiker af).

 

Doel

Er kunnen verschillende drijfveren zijn om te zuiveren.

* Het kan dat je voelt dat je lichaam rust nodig heeft, of je geest.

* Of je wil onderzoeken wat (veel) minder eten met je doet.

* Misschien kijk je bewust naar je patronen, en wil je patronen  doorbreken. Een vast dagelijks patroon is natuurlijk ons eetpatroon!

* Afvallen kan een reden zijn (gewichtsverlies kan, maar hoeft niet).

* Je kunt ook de dagen volgen als stimulans om gezonde eetgewoontes aan te nemen.

* Het zijn prettige relaxdagen!

 

 

Begeleiding

De dagen worden begeleid door Claire Piters (Hatha Yoga en Helende Massage, praktijk sinds 1996), ik heb vele malen reinigingsweken gevolgd, en er yogales gegeven, en geef sinds 10 jaar Yoga en Reinigen in mijn praktijk.

 

Programma

Intuïtieve Yoga, ook in de natuur, zelfmassage, meditatie, soms mantrazingen, kleuren, verhaal ...  Ontspanning met leverdoekjes, en warm niercompres met gember, dagelijks wandelen in de prachtige omgeving van Eijsden (Maas, bos, heuvels). We stappen vanuit huis de natuur in.

Data: 3 (of 4) dagen, de 1e dag van 12.00 - 19.00 uur, 2e en 3e dag van

9.00 – 19.00 en 16.00 uur. Informatie over de voorbereiding wordt toegestuurd. Overnachtingsmogelijkheden zijn er in het dorp. B&B, camping, hotel bij NS station. (Overnachten is niet inbegrepen).

 

Kosten: €240. Vroegboeken €225 / €215 (vanaf 1 januari 2023 is het laagste tarief geldig voor ‘kleine beurs’) bij inschrijven 2 maanden vooraf.
Inbegrepen de begeleiding, compressen, misosoep als ontbijt, rijst met groente als middagmaal en ook ´s avonds. Inschrijving op volgorde van betaling. Deelnemers krijgen 10 euro korting bij inschrijven voor een massage van 75 min. Behandeling vóór of na het weekend.

 

Informatie/aanmeldingsformulier: claire@clairepiters.nl
Adres: Mozartstraat 11, 6245 GX  Eijsden

Ervaringen: Het zijn steeds dagen van zacht genieten. Het lukt de deelnemers goed om thuis af te bouwen, en dan profiteer je optimaal van de dagen samen.