Ecolonie

 

 

 


Intuïtieve yoga

Deze heerlijke Yoga/Natuur-week vindt deze zomer voor de 8e keer plaats.

Altijd zijn we veel buiten, bij de bloemen, in de kruidentuin, in het bos, bij de rivier …        We liggen op onze buik in het gras, worden verfrist door het water, en opgeladen en gezuiverd door de kracht van de zon.

Het is diepgaand werk:
Ik vermoed dat we ons ook dit jaar regelmatig zullen terugtrekken naar binnen, in de yurt - het deurtje gaat dicht. En hier laten we, zoals we ook buiten al deden, de beweging vrij, die van diep binnen in ons gebeurt, beweging die er altijd is, en die we nu volgen. We onderhouden  voortdurend onze eigen basis, en kunnen dan mee met wat zich wil laten voelen. Woorden hoeven er niet te zijn, en ook geen vragen, de kracht die ons nu beweegt, en steeds meer vult en voedt, geven we gemakkelijk ons hele vertrouwen.
Sterk zijn we, open, diep voelend … Zo lang we willen gaan we door … Genezing vindt plaats.

Het begin:
Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam. Op diverse manieren doen we dit, we maken ons los op muziek, laten ons masseren door de trilling van zingen of neuriën, ademen tijdens een wandeling diep de frisse lucht en de verschillende kleuren in.

En we gaan zeker ook naar de stilte en naar het zachte waarnemen, en zo vooral naar het ontdekken van dat wat er in ons al geopend en wetend is … Deze gebieden zullen we ontsluieren, zodat ze vrijer worden en kunnen groeien. Het is onze kern waar we naar toe gaan.
Een voorbeeld van een prettige ontspannende oefening met gesloten ogen: je kruin opent zich als een prachtige bloem naar het licht en de warmte van de zon, en op je hoofd voel je hoe de zachte bloemblaadjes zich uitspreiden en rusten ..

 

We werken ook met aanraking en zelfmassage, voelen op ons eigen lichaam onze handen, we wrijven bijvoorbeeld cirkelend onze buik, en de huid van het hele lichaam gaat zich door deze aanraking openen, zodat we veel ruimer kunnen ademen.
Eventueel werken we vanuit die ervaring ook een keer samen met een ander, op de kleding, en omdat we door de yoga zo sensitief geworden zijn, ontvangen we heel gemakkelijk en diep zo’n kleine behandeling. In de massage zijn we er voor de ander, want hoe eenvoudig ook, een op de ander afgestemde massage is altijd juist en weldadig.

Voor ontspanning, integratie en heling is er dan nog elke sessie klank met klankschalen, een aantal andere instrumenten en stem. Tijdens de cursus is er één avond met Gemberpakking en helende klanken. Deze avond staat ook open voor andere gasten die op ECOlonie verblijven.

 

Over Claire Piters

Ik geef sinds 1996 Intuïtieve Hatha Yogalessen en Helende Massage in mijn eigen praktijk vlakbij Maastricht. 
Een unieke stijl heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld, dankzij altijd trouw blijven aan mijn innerlijk gevoel - naar nu blijkt was dit de weg naar de YIN.

Sinds 2010 begeleid ik wandelreizen naar de woestijn, het Atlasgebergte in Marokko, en Yoga en Wandelen in zuid-Limburg.

Intuïtieve yoga

Wanneer: maandag 5 augustus - vrijdag 9 augustus 2019

Cursusprijs: € 195 per persoon.
10 euro korting bij inschrijven uiterlijk 1 augustus 2019 via claire@clairepiters.nl .

Cursustijden:
Van maandag tot en met vrijdag, iedere ochtend van 9.45 uur tot 12.45 uur en één avond.

Minimum aantal deelnemers is 3, maximum 12 personen.