Wie ben ik
praktijk voor Helende Massage en Yoga sinds 1996

Als ik mag kiezen, wil ik graag met mijn werk de wereld in. Dit ben ik!
Gebeurt dat niet, dan ben ik net zo graag in de yogaruimte, in de tuin, in natuurgebied de Eijsder Beemden aan de overkant van de straat ... en plant mijn voeten in de grond, de ene voet, de andere voet, al bijna 20 jaar is dat een avontuur voor mij.
Voor mij is er geen groter avontuur dan dit.Pad
Dat ik in de woestijn mag werken ervaar ik als een erkenning van het pad dat ik gegaan ben in de yoga, massage en in het leven.

Spiritualiteit is voor mij eenvoud, aarde, en door het hele lichaam heen mij oprichten naar de hemel.
Verticaliteit, dat is wat de laatste jaren sterk in mij gewerkt heeft.
En wat een plek kreeg in de winter in Egypte, de oude Egyptenaren waren o.a. meesters in het plaatsen van het lichaam.

Meteen de allereerste middag in Luxor, in de tempel van de vrouwelijke farao Hatsjepsut, opende zich mijn hele as, diep de aarde in, en helemaal door mij heen naar de hemel.


Zie ook het
liedje van transformatie
 


 
Opleiding
Lang geleden plantte ik 2 zaadjes, in de vorm van opleiding bij twee bijzondere leraren die ik had
rond 1993 en 1999:
*   Bij Katrien de Waele volgde ik 3 jaren Dans en Beweging, in Gent en Leuven. Innerlijk werken was het, van binnen naar buiten.
*   In de 2-jarige basisopleiding Synergene Massage in Amsterdam werd ik door Ad Zeeuwen zo zacht aangeraakt, als ik nog nooit ervaren had. De respons op mijn behandelingen is nu ook, dat ze zo zacht zijn, en tegelijk zo diepgaand.

Het waren de juiste zaadjes, in een heel andere levensfase uitgekozen, maar met precies de goede trilling, en het werk dat toen begon, boeit mij nog steeds enorm.
 
Met veel plezier volg ik regelmatig bijscholingen op diverse gebieden, yoga (ook een 3 jarige yoga-opleiding), Integratieve Massage, natuur, tao van de vrouw, evolutiepsychologie, macrobiotiek, blokfluit, veel zingen.

Vroeger deed ik Atheneum A en haalde het HBO diploma Vertalersopleiding, waarna ik 6 jaar in Aken (D) werkte.