Praktijk Eijsder Beemden
Plek voor bewustwording en transformatie
De slak
Het cursuscentrum
Liedje van
Transformatie
Mijn werk: Intuïtieve Yoga en Helende Massage
Inspiratiereizen
Respons
Yoga impressie


De slak

Groei gaat stapje voor stapje, openen vraagt liefdevolle aandacht, echtheid, geduld en overgave.
Het logo van de slak mag daarom blijven ...
Ik heb er weleens lichte twijfel over gehad, als er 'niets' leek te gebeuren. En ik meende het zelf over mij afgeroepen te hebben toen vorige zomer, en ook het jaar ervoor, de slakken alle kwetsbare moestuinplantjes met smaak 's nachts kwamen verorberen ... Elke avond ging ik op slakkenjacht, en bracht de diertjes over de heg. Tot iemand mij vertelde, dat slakken er heel goed in zijn om de weg terug te vinden ...
In een slakkentempo, in haar eigen tempo, vindt de slak haar weg terug naar huis ...

 


Het cursuscentrum
Momenteel is slechts in beperkte mate ruimte te huur. Neem contact op, misschien is iets mogelijk.
Uitbreiding is een stil verlangen, wil je meebouwen of sponsor zijn, laat het weten.
Liedje van transformatie

ik ben op reis
al weet ik niet waarheen
maar ergens staat geschreven dat ik deze weg moet gaan
en al aarzel ik soms even op die eindeloze baan
toch weet ik
iemand ging me voor
en daarom
ga ik door

ik ben op reis
mijn weg is vol van licht
mijn voeten voelen in de grond het pad dat ik mag gaan
vol vertrouwen zet ik elke stap en open hoofd en hart
ik word geleid
iemand ging me voor
ik ben vrij
en geef licht door


         het 1e couplet is van Elly en Rikkert,
         het 2e heb ik geschreven op pelgrimstocht naar AssisiëInfo over Yoga en Massage
kijk bij ´Actueel´
en zie helemaal onderaan deze pagina een Yoga-impressie

Info over de Inspiratiereizen kijk bij ´Actueel´
Respons na de Massagecursus:

Lieve Claire,
Je massage cursus heeft me gestimuleerd om zelf ook weer meer te gaan masseren en massages te ontvangen. Wat doet zulke neutrale/liefdevolle aanraking toch goed.
Doordat je je les begint met yoga verruimt mijn gevoeligheid en mijn bewustzijn zich, zodat ik daarna anders aanraak en de andere persoon veel beter voel. En kan voelen wat nodig is. Steeds was ik onder de indruk als ik jou de massage zag voordoen: zo geconcentreerd en verbonden. Mooi.
 

Respons van een deelnemer na de Gemberpakking:

Ik heb het ook als prettig ervaren en heb zondag, maandag de hele dag best veel dorst gehad. Bovendien bleef het gebied op de rug waar de pakking gezeten heeft nog heel lang ‘nagloeien’.
Voor mijn gevoel ervaar ik de warmte nog steeds. En ik denk dat het ook wel zo is (leek me onmogelijk!) want ik heb vanavond een vriend van me laten voelen en hij kon het ook voelen dus is het niet alleen aan de binnenkant waarneembaar. Heel bijzonder! Jouw zang heeft naast de uitwerking van de pakking een diepe indruk op me gemaakt dat wil ik toch nog eens gezegd hebben. Prachtig!


Na de yogaweek bij Ecolonie

Door jouw zachtheid en intuïtieve manier van werken kon ik in mijn eigen tempo steeds verder ontspannen en contact maken. Zittend in de “armen” van een boom of verscholen liggend tussen het hoge gras voelde ik me volledig één met moeder aarde.

* * *

Met weinig woorden meer de juiste woorden
Met weinig bewegingen meer de juiste bewegingen
Met klanken, zang en stilte
heeft Claire mij in korte tijd een lange reis laten maken


Voorjaarsreinigen met Pasen 2013

Ik kijk terug op een heel fijn weekend. Het hele weekend was er alle aandacht voor mijzelf en dit voelde als een weldaad. Ingeslopen eet- en leefpatronen werden kon ik hierdoor doorbreken.
Ik heb genoten van het heerlijke eten, wat met aandacht en liefde werd bereid, de heerlijke wandelingen in de mooie omgeving, de aandacht en de ruimte die er was om alle aandacht op mezelf te kunnen richten en in een diepe ontspanning te kunnen komen, de pakkingen, meditaties, yoga en het leuke gezelschap.

***


Ja, het was super!!! Je doet het zo bezield, zo echt, gewoon zo “jezelf”!!!!
En het waren allemaal fijne vrouwen.
Ik heb er veel aan gehad. Misschien nog wel het meest aan het wandelen, tot mijn eigen verbazing. Mijn benen willen gewoon doorstappen.
Ik voel me goed bij de beweging, fijn!!!! Een therapeut heeft wel eens tegen mij gezegd, als jij maar beweegt, dan gaat het goed met je. Door het weekend ben ik weer gaan bewegen, waarvoor dank!In de Yoga …


geven we onze hele aandacht aan ons lichaam, daar gaan we voelen, en ons hoofd nemen we mee het lichaam in, want ook het hoofd kan voelen.

We werken vriendelijk en zacht, zodra we merken dat we niet meer licht en gemakkelijk bewegen, veranderen we iets, we vertragen, of vergroten of verkleinen de beweging, tot deze steeds meer bij ons past.

Het is vrije yoga, voortdurend ben je aan het ervaren hoe het in jou is, op jouw manier en in je eigen tempo.

Bijvoorbeeld in de wervelkolom, die uit een lange lijn van gewrichtjes bestaat, die bijna allemaal kunnen bewegen ten opzichte van elkaar, ze doen dat ook graag, want gewrichten zijn gemaakt om te bewegen, en alles wat zijn functie kan doen, voelt zich gelukkig.

Een eerste eigenschap van gewrichten is ruimte, en als we de rug in alle delen zich laten bewegen, gaat hij zich herplaatsen en weer wat langer worden, openen, ruimer worden.

We staan, en het stuitje richt zich naar de aarde en zo klein als het is, neemt het het hele bekken mee en plaatst dit mooi in het midden onder jou, waar de schaal die het bekken is haar natuurlijke plek heeft, zodat ze jou kan dragen.

De holte van de onderrug wordt hierdoor wat afgevlakt, en nu kan daaruit wegstromen wat zich er genesteld had en er helemaal niet thuis hoort.

Er is trouwens meestal nog heel wat meer om af te voeren uit ons … en daarbij kunnen we ons laten helpen door de groeikracht van
het stuitje : die zachte kracht is voelbaar als je je voorstelt dat het stuitje zich voortzet in een lange lijn naar de aarde toe, om daar te wortelen de aarde in. Laat de beweging die dit geeft, een beweging van verlengen, van groeien uit jou weg, het een en ander meenemen wat daar klaar voor is, wat al losgekomen was en nu niet meer langer in jouw systeem hoeft te zijn, het wordt zachtjes uit je rug weggetrokken … en mogelijk zelfs helemaal uit je nek, of uit het hoofd weggetrokken …

Dan ademen we met weinig inspanning iets dieper in, en de adem stroomt nu heel gemakkelijk tot in de nieuwe ruimte tussen, rond en in alle wervels …. en ook de levensenergie vindt zijn weg daarheen.

En als we de glimlach er laten zijn wordt dit allemaal nog veel sterker, de glimlach is ook zo’n heel zachte kracht, die zo zacht als hij is, wel een groot en diep effect kan hebben … Ikzelf ervaar veel licht in mij zodra de glimlach er is. Breng gewoon een lichte glimlach op je lippen.

Nu zou het goed kunnen dat we merken dat we onze rug een echte healing gegeven hebben …

En er zijn pas 10 minuutjes van de yogales voorbij, we kunnen dus nog van alles doen !!

Je zult begrijpen dat na zo te openen in de rug, we al heel sensitief geworden zijn, en als we nu enkele vingers van één hand, en later misschien ook in de andere hand, of afwisselend in beide handen de vingers lichtjes vrij laten bewegen, dat dat door kan werken en voelbaar kan zijn tot ergens diep in ons, door de energiebanen heen, die naar elke vinger lopen.

En als we vervolgens de armen laten uithangen van in de schouders, in hun hele lengte, dan openen deze baantjes zich zeker heel gemakkelijk als wij ze daartoe uitnodigen.

En daarna ook de andere energiebanen, die naar de tenen lopen, en naar het stuitje.

Mocht je dan voelen dat je in je bovenarmen meer zou willen loslaten, waar dat helemaal niet zo gemakkelijk is, en waar we wel gemakkelijk spanning maken, neem dan je armen op en laat ze vallen … Laat daarbij je bovenarmen steeds helemaal lang zijn tijdens het vallen, ze krijgen hun lengte als je ze bij het vallen alle tijd geeft, en voelt hoe ze in hun hele lengte uiteindelijk uitmonden in de ruimte in het ellebooggewricht …

Yoga is leuk !

 

En we zijn zo intens bezig, je kunt een speld horen vallen tijdens de lessen.

Een vriendin verving mij jaren geleden eens in een yogagroep, en ze zei, wat waren de mensen rustig … toen ik aangaf dat we gingen starten was iedereen meteen stil, we begonnen en de volledige aandacht was er.

Ja zo is het … de trein vertrekt, de reis is begonnen, we gaan ontdekken, ontdekken wat er zo dichtbij altijd al was.